Jonathan Söderblom

GRUNDARE

I flera år arbetade jag med min stora passion mat och drev en restaurang på Gotland. Även om jag hade möjligheten att jobba med det jag älskar, upplevde jag allt för ofta stora problem med svängningar i likviditet som gjorde det svårt för mig som krögare att kunna bedriva verksamheten på ett effektivt sätt. Ibland rullade verksamheten på bra och kassaflödet var stabilt. Men då och då kom tillfälliga dippar och oförutsedda incidenter inträffade med jämnan. Många gånger var det en tuff utmaning att klara av likviditetsbehovet, och jag minns särskilt en gång då ugnen och kylrummet gick sönder under samma dag! Trots att det var försäsong och jag visste att en högsäsong med goda intäkter var i annalkande spelade detta ingen roll just då. Jag behövde pengar precis i den stunden för att kunna ersätta de söndriga inventarierna, och det snabbt! I kontakt med min bank fick jag däremot det bryska beskedet att jag inte skulle kunna få någon tillfällig kredit, trots att jag upprepade gånger förklarade att högsäsong var på väg och att jag med råge skulle kunna betala igen lånet. Jag såg inget annat alternativ än att vända mig till en annan storbank. Tyvärr kom samma besked där. Jag vände mig till en tredje bank, – samma visa. Efter ett tag insåg jag att de sedvanliga bankerna varken lyssnar eller tänker som småföretagare. Jag upplevde en stor frustration över att bankerna inte brydde sig, och på många sätt kändes det som om att bankerna levde kvar på stenåldern istället för att vara proaktiva och flexibla i sina erbjudanden.

Så småningom förbyttes min frustration till inspiration och förändringsvilja och jag bestämde mig för att göra någonting åt saken. Jag började titta in på möjligheten att starta ett eget företag med syfte att hjälpa entreprenörer och småföretagare som är i samma sits. Efter flera års hårt arbete och slit tillsammans med mina kollegor har vi nu till slut lyckats nå målet. Nu har vi lanserat Approva som hjälper småföretagare och entreprenörer med lån, krediter och likviditetsbehov där traditionella banker inte hjälper till. Vi hoppas därför innerligt att vi kan hjälpa dig i din situation om du är i behov av kapital. Kontakta oss därför gärna eller gör en ansökan direkt på vår hemsida så ska vi göra allt vi kan för att hjälpa dig!

Öppettider

Kundservice har öppet mellan 09:00-17:00 och du når oss på info@approva.se

Approva AB står under tillsyn av Finansinspektionen (www.fi.se) och har tillstånd att bedriva Verksamhet med konsumentkrediter enligt lagen (2014:275) om viss verksamhet med konsumentkrediter.